Voice over gezocht? Je hebt me gevonden!

Via diverse kanalen heb je waarschijnlijk naar een voice over gezocht. En nu ben je dus beland op mijn website. Mijn naam is Naomi Antonius en ik ben professioneel actrice, zangeres en maker. Voice overs inspreken is een van de werkzaamheden die ik doe in een breed palette van alles wat met overdracht te maken heeft. Het stemmenwerk doe ik al ruim 15 jaar naast mijn andere werkzaamheden als uitvoerend kunstenaar en ondernemer.

Wat kost een voice over?

Nou dat is van verschillende factoren afhankelijk. Denk aan het aantal gesproken woorden, Engels of Nederlands, Radio of TV, regionaal of internationaal en Non-profit of commercieel. Verder is thuis studio of professionele studio ook een kosten & kwaliteitsoverweging. Persoonlijk raad ik mensen aan te investeren in kwaliteit.

…en kwaliteit is?

Een kwalitatief goede stem is niet alleen iemand die goed een tekst kan lezen maar ook de volledige emotionele lading daar achter kan overbrengen. Ongeacht hoe klein of groot. Een voice over heeft namelijk veel invloed op wat wij vinden van de inhoud. De stemklank en kleur moet congruent zijn met de daadwerkelijke intentie van het item en daarvoor wordt een specifieke voice over gezocht.

Ken je dat niet? Dat je in de auto naar een stem luistert en je je onbewust ergert aan de voice over? Dan is de product informatie sowieso niet bij je binnen gekomen. Of je denkt bij dát ene product aan die irritante stem, tenzij dat de bedoeling is natuurlijk.

De soort stem die we horen bij een radioreclame is dus zeer bepalend voor de verkoop aan een eventuele klant. Ook op TV zijn we stem gevoelig. Het is de 2e zintuigelijke waarneming naast visie. Denk aan David Attenborough, zijn stem is onlosmakelijke verbonden met prachtige natuurfilms! Zelfs als je niet helemaal van de flora en fauna bent blijf je toch kijken en luisteren. En ik zal nooit vergeten dat Philip Bloemendaal (polygoon journaal) de haltes van de Amsterdamse tram op karakteristieke wijze uitsprak.

Een goede stem is dus noodzakelijk voor de overdracht van het verhaal, product, instructie of dienst.

Voice over gezocht, wat nu?

En nu kan ik nog veel meer vertellen. Maar het is natuurlijk veel fijner om gewoon kennis te maken. Je kan op mijn website wat stemmen beluisteren. Als je nog wat ander timbres, kleuren, tempi of uitspraken wil kan je deze natuurlijk aanvragen. Bevalt mijn geluid jou? Mail mij voor een vrijblijvend gesprek. En wellicht wordt voice over gezocht, voice over gevonden!!

Voice over gezocht

“Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.”- Aldous Huxley

Geluid

Wil je met mij samenwerken?