Zang & STEM

“Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare.”- Aldous Huxley

Wat

Mijn muzikale avontuur begon op vijfjarige leeftijd, toen ik voor het eerst de toetsen van de piano aanraakte. Op veertienjarige leeftijd begon ik met het zingen van klassieke muziek. Met deze unieke combinatie heb ik me door de jaren heen verdiept in diverse muziekstijlen en prachtige muziek mogen maken en interpreteren. Dankzij mijn ervaring in hedendaagse muziek, geniet ik van het zingen in allerlei genre’s en stijlen.

Hoe

Het liefst live met muzikanten. Werken van Sondheim, Brecht, July Stein , Fauré, Gershwin… en Toon Hermans. Kleinkunst of de Klassiekere musical nummers met een vleugje jazz of opera.

Waarom

Omdat het kan!

Naomi Antonius Zangeres

Foto: Andrea Roell

Cultuur programma Spunck! op RTV Oost deed in 2023 een kort interview met mij en tekstschrijver Ko de Laat ( 1969-2024) over het lied “Geen woorden voor”.

Geen Woorden Voor

Of ook wel #GWV is een lied met een gelijknamige voorstelling:

Als Naomi Antonius na 20 jaar artiestenleven op het kruispunt staat een andere weg in te slaan, wil ze nog één keer stilstaan bij alles wat ze heeft meegemaakt. Zowel in het vak als BBN’er (bijna Bekende Nederlander) maar ook als vrouw van kleur (dubbelbloed), queer met een liefde voor spiritualiteit & zingeving. Ze weet precies wat ze wil maar …weet niet meer hoe?

De afgelopen jaren werd haar werk vooral bepaald door de oordelen, meningen en adviezen van anderen “connaisseurs”. Nu steekt ze hand in eigen boezem en gaat op onderzoek naar haar eigenwaarde en authenticiteit. En dit keer doet ze het op haar manier!

Meer weten?

 

 

 

 

 

 

Als ervaren stemacteur spreek ik regelmatig informatieve films en reclames in. Met mijn heldere en neutrale stem geef ik de inhoudelijke content een krachtige en pakkende uitstraling. Mijn stem past perfect bij voice-over teksten die het publiek meenemen in een verhaal of juist informeren. Wil jij ook met mij samenwerken?

Naomi Antonius