Dagvoorzitter inhuren?

Dagvoorzitter inhuren? Bent u opzoek naar een dagvoorzitter die met veel enthousiasme en expertise uw evenement tot een goed geheel moet brengen? Wacht dan niet langer en huur mij in als uw dagvoorzitter. Ik stem graag de mogelijkheden met u af.

Wilt een dagvoorzitter inhuren voor uw evenement?

U heeft een aankomend evenement en u weet niet wie dit gaat leiden? Een succesvol evenement organiseren vereist veel voorbereiding en planning. Een van de belangrijke aspecten die bijdragen aan het soepele en goede verloop van een evenement is de aanwezigheid van een dagvoorzitter.  

Maar wat houdt het precies in om een dagvoorzitter in te huren, waarom is het zo belangrijk en waarvoor kunt u mij als uw dagvoorzitter inhuren? Dat leg ik u graag uit.

Wat krijgt u als u mij inhuurt als uw dagvoorzitter?

U krijgt meer dan 16 jaar aan ervaring als senior communicatie trainer, mediator en coach. Dit maakt dat ik alles weet over hoor en wederhoor, gesprekstechnieken en luistervaardigheden. Mensen zijn op hun best als ze zich veilig voelen en het is dan ook mijn taak naast inhoudelijk te verdiepen, echt contact te maken met de diverse gasten en het publiek. 

Emoties spelen altijd een rol, ook al verdwalen we vaak in het cognitieve gedeelte van het thema. Het contact maken met om zo de onderliggende intrinsieke motivatie naar boven te krijgen, is voor mij dan ook altijd een uitdaging. Daar ligt namelijk het gebied van elkaar ontmoeten en verstaan.

Daarbij heb ik mijn wortels in het theater vak, dus het podium en gevoel voor humor is mij niet onbekend.

Wilt u met mij in contact komen?
Vul onderstaand formulier in, ik neem zo snel mogelijk contact met u op:

Foto: Beeldbroeders

Testimonials

Het was erg plezierig om met Naomi samen te werken. Vanaf de voorbereidingen tot de dag zelf is ze een betrokken en inspirerend persoon. Ze denkt mee over het programma, de sprekers en de inhoud. Op de dag zelf is ze erg professioneel, en door haar sympathieke verschijning ook heel erg toegankelijk en geruststellend voor andere sprekers en collega’s.

M Blokpoel

Oranjefonds

Naomi Antonius vatte als dagvoorzitter precies de goede mix tussen de luchtigheid, complexiteit en soms ook hilariteit van het onderwerp en bracht dit over op de zaal. Daarmee bracht ze de sfeer precies naar een niveau waar alle deelnemers iets mee konden. Naomi is een heel fijne dagvoorzitter om mee samen te werken in zowel de voorbereiding als op de dag zelf: geïnteresseerd, kundig, kan goed improviseren en bewaart rust.

Y. Kelders

Rutgers expertise centrum

Over Naomi valt er vanwege haar uitmuntende vakmansschap veel te vertellen maar, samengevat zou ik het zo willen omschrijven: kundig, maakt verbinding, serieus en met humor, timemanagement, veelzijdig en integer. Een mens naar mijn hart. Zeker “my number one” als moderator voor mijn volgende event!

T. Sumter

Mikel Haman Foundation

Naomi weet met veel charme en humor het publiek te betrekken bij veel onderwerpen. Ze denkt actief mee over de invulling van de dag en geeft goede suggesties hoe je het evenement nog beter kunt maken. Zowel ‘on stage’ als ‘backstage’ was Naomi heel waardevol om mee samen te werken.

L. Smit

Gemeente Den Haag

Aan een paar woorden instructie heb je bij Naomi genoeg. Lastminute viel er een sessie uit en Naomi heeft met haar eigen talenten een fantastische nieuwe sessie vormgegeven. Ze voelt haar publiek altijd goed aan. Streng waar nodig maar altijd empathisch.

J van Buuren

COC Nederland

Naomi Antonius - Genderdiversiteit dagvoorzitter

Foto: Fleur Beemster

Een greep uit mijn opdrachtgevers:

Waarvoor kunt u mij als dagvoorzitter inhuren? 

 • Debatten gespreksleiding
 • Interviews
 • Vraaggesprekken
 • Opiniestukken
 • Moderator

Voor welke thema’s kunt u mij als dagvoorzitter inhuren? 

 • Alles waar mensen samen komen
 • Maatschappelijke thematieken/organisaties
 • Overheid
 • Instellingen
 • Kenniscentra
 • Kunst en Cultuur
 • Zorg
 • Sport
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • BIPOC en LHBTQIA+

Naomi Antonius Keti Koti ontbijt - Natacha Harlequin

Foto: Joris den Blaauwen

In welke talen ben ik in te huren?

 • Nederlands
 • Engels

In welke vorm?

 • Fysiek 
 • Online 
 • Livecast
Presentatrice boeken of Dagvoorzitter inhuren

Foto: David Jagersma

 

Hoe ziet het intakeproces eruit?

Als dagvoorzitter werk ik met een doel om zo het onderwerp van het event goed neer te kunnen zetten. In de beginfase van een event is het dan ook belangrijk helder te hebben en onderzoek te doen naar wat dat doel is. Als dagvoorzitter denk ik mee in de aanloop daarnaar toe en ben ik hier en daar kritisch dit zo goed als mogelijk te kunnen behalen. Wat wilt u dat het aanschouwende publiek aan het einde concreet heeft meegekregen? Het is aan mij als dagvoorzitter om daar een intake op te maken. Het voorwerk is dus zeer cruciaal!

Als dat duidelijk is, dan gaan wij kijken in welke vorm we dat bij de mensen brengen. Er zijn vele wegen naar Rome dus het is ook fijn om te weten wie uw publiek is om zo aan te sluiten op de behoefte. Sociaal-culturele aspecten en identiteit zijn van belang om rekening mee te houden. 

Onderdelen die ik als dagvoorzitter vaak leidt zijn debatten, interviews, vraaggesprekken en opiniestukken. De vorm waarin dat wordt gegoten is heel divers. Van een rondetafelgesprek tot aan het live digitaal stemmen op een bepaalde stelling omtrent het thema.

Zoals u kunt lezen vraagt dagvoorzitterschap om sterke communicatieve vaardigheden, gesprekstechnieken en leiderschap. Daarbij is er een constante oordeelloze nieuwsgierigheid nodig om zo de diepere lagen boven te krijgen.

Wat is een dagvoorzitter?

Een dagvoorzitter is een belangrijk onderdeel van elk evenement. Als dagvoorzitter speel ik een sleutelrol bij het begeleiden van de dag, het aansturen van sprekers, het in de gaten houden van de tijd en het verzorgen van een vloeiend verloop van het programma.

Waarom een dagvoorzitter inhuren?

Het inhuren van een dagvoorzitter biedt u vele voordelen. Het zorgt voor structuur, professionaliteit en een betere ervaring voor de deelnemers. Bovendien kan een ervaren dagvoorzitter als ik onverwachte situaties moeiteloos aanpakken en het publiek goed betrokken houden bij het onderwerp. Zodat u ontspannen door het evenement kunt gaan

Wat kost het inhuren van een dagvoorzitter?

De kosten van het inhuren van een dagvoorzitter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, voorbereiding, duur van het evenement en extra diensten. Gemiddeld gezien variëren de tarieven tussen de €2.500 en de €5.000. 

Dagvoorzitter inhuren voor verschillende evenementen?

Of het nu gaat om bedrijfsevenementen, symposia, participatie, conferenties of huwelijken, het inhuren van een dagvoorzitter kan het verschil maken in de kwaliteit en het succes van uw evenement.

Hoe bereidt een dagvoorzitter zich voor?

Een goede dagvoorzitter bereidt zich grondig voor op het evenement. Dit omvat het doornemen en meedenken van het programma, het schrijven van het script, kennismaken met de sprekers en het anticiperen op mogelijke uitdagingen. Hierover ga ik vooraf met u in gesprek om dit zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Wat maakt een dagvoorzitter goed?

Een goede dagvoorzitter onderscheidt zich door uitstekende communicatieve vaardigheden, improvisatievermogen, empathie en een goed gevoel voor timing. Met mijn meer dan 20 jaar ervaring binnen dit vakgebied, voel ik moeiteloos aan wat er nodig is om uw evenement te laten slagen. 

De rol van de dagvoorzitter in een digitale wereld

U kunt mij zowel online als offline inhuren. Met de opkomst van virtuele evenementen neemt ook de rol van de dagvoorzitter een nieuwe vorm aan. Het vermogen om te schakelen tussen live en online platforms wordt steeds belangrijker voor dagvoorzitters, hierin ga ik mee. Met mijn ervaring voor de camera kan ik moeiteloos uw evenement met een (digitale) uitzending begeleiden.

Wilt u met mij in contact komen? Vul onderstaand formulier in, ik neem zo snel mogelijk contact met u op:

Veel gestelde vragen over dagvoorzitterschap.

Wat is het verschil tussen een dagvoorzitter en een presentator?

Een dagvoorzitter heeft een meer actieve rol bij het begeleiden van het evenement en het betrekken van het publiek (interactie), terwijl een presentator meestal gericht is op het introduceren van sprekers en het presenteren van informatie. 

Kan een dagvoorzitter helpen bij het oplossen van technische problemen tijdens een evenement?

Hoewel het niet de primaire verantwoordelijkheid van een dagvoorzitter is, kan een ervaren professional wellicht helpen bij het oplossen van eenvoudige technische problemen om het evenement soepeler te laten verlopen.

Wat zijn enkele voorbeelden van vragen die een dagvoorzitter aan het publiek kan stellen?

Een dagvoorzitter kan vragen stellen over de mening van het publiek over bepaalde onderwerpen via bijvoorbeeld een stelling, hun verwachtingen van het evenement peilen, of zelfs persoonlijke ervaringen delen om de interactie te bevorderen.

Is het gebruikelijk om een dagvoorzitter te voorzien van een script voor het evenement?

Het kan voorkomen dat organisatoren bepaalde delen van het programma vooraf met de dagvoorzitter bespreken om vervolgens zelf of door een extern bureau teksten aan te leveren. Maar over het algemeen vertrouwen ze op de expertise van de dagvoorzitter om een script te vervaardigen, daar waar nodig te improviseren en het evenement dynamisch te houden.

Hoe lang van tevoren moet ik een moderater inhuren voor mijn evenement?

Het wordt aanbevolen om een moderator zo vroeg mogelijk in het planningsproces vast te leggen, bij voorkeur enkele maanden/weken voor het evenement, om voldoende tijd te hebben voor selectie, voorbereiding en afstemming. Maar het komt regelmatig voor dat enkele dagen voor het evenement nog gezocht wordt naar een moderator. En… als professional zie ik dat als een uitdaging!

     Wil je met mij samenwerken?