Actrice Vacature

Het vinden van een professionele actrice in Nederland is nog niet zo makkelijk als je een actrice vacature hebt open staan. Zeker als je door alle acteurs de actrices niet meer ziet… Er zijn ook zoveel verschillende soorten kunstenaars: spelers, makers, multi disciplinaire actrices, theater en Tv acteurs/actrices en nog veel meer. Wat wil jij dat de aanschouwer ervaart? Hoe mag het publiek zich na het ervaren van de interactie voelen? En wat wil jij zelf graag beleven?

Het antwoord op al deze bovenstaande vragen kan de zoektocht al een stuk makkelijker maken. Daardoor kan je meer specifiek gaan zoeken naar wat bij jou wens past. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een actrice zoekt voor een filmpje, training of live event. Je kiest er voor om via een online platform een actrice vacature aan te maken voor een humoristische opdracht. Daar komen dan allerlei soorten mensen op af qua leeftijd, ervaring, etnische achtergrond, gender en niet te vergeten (professionele) artistieke mogelijkheden. Een kleurrijke bedoeling maar wel heel breed. Je hebt zelf geen kaas gegeten van wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Maar één ding weet je wel. Je wil dat het publiek kan lachen en dat via deze weg jou idee, product of boodschap bij de mensen aankomt!

Actrice vacature: Naar wat voor een speler ga je specifiek opzoek?

Het spelen van humor is een vak op zich en vraagt om een speler met gevoel voor timing, alertheid en ambachtelijkheid. Met een grappige tekst kom je er niet. De non verbale mogelijkheden van de desbetreffende speler zijn leidend om daadwerkelijk de lach te kunnen vangen. Dan is het naar mijn opinie raadzaam om opzoek te gaan naar een actrice of acteur die fysiek kan spelen of is onderlegd. Kijk maar naar mensen zoals Mister Bean, Melissa McCarthy, Toon Hermans, Brigitte Kaandorp en Sacha Baron Cohen (Borat).

Een ander voorbeeld:

Je zoekt een zingende actrice of juist een acterende zangeres. Zit daar verschil in? Meestal wel. Als je wil dat iemand vocaal sterk is en vooral muzikaal indruk kan maken is het vaak (niet altijd) handig om iemand te zoeken vanuit de vocale professionals met eventueel spel ervaring.
(Jennifer Hudson-Dreamgirls)

Wil je daarintegen een muzikale actrice hebben die het lied vooral op inhoud, spel en tekstoverdracht inzet? Dan kan je vaak wel iemand vinden vanuit de kleinkunst/muziektheater kant.
(Jenny Arean)

Wat kom ik brengen?

Je kan dus alle kanten op. Zelf ben ik een multidisciplinaire actrice met haar roots in het theater. Mijn weg in het vak heeft zich zo enorm uitgebreid wat maakt dat ik niet in één hokje te plaatsen ben. Mijn werk bevindt zich on-stage en off-stage, voor de camera, zingend en schrijvend, docerend, presenterend en regisserend. Heb je een vacature voor een actrice en zoek je een (zingende) actrice en/of performer die snel kan schakelen, gevoel heeft voor muzikaliteit, zowel dramatisch als komisch onderlegd is en als maker mee kan creëren aan één voor jouw zo goed mogelijke performance? Dan ben ik degene die jij zoekt!

Hieronder de bevindingen van een oud docent van de Toneelschool:

Naomi Antonius is een zeer veelzijdig en eigenzinnige actrice/zangeres en theatermaker. Het is heerlijk om met haar samen te werken. Naomi heeft een grote bereidheid om alles uit te proberen om vanuit die ervaring intelligente en gekke beslissingen te nemen. Ze is een Diva vol verassingen, precies zoals een Diva hoort te zijn!!!” – Margo Bruins

Kortom een actrice vacature invullen vraagt in het begin wat extra aandacht maar uiteindelijk zal daardoor het vervolg stadium veel sneller gaan. En vind jij de perfecte performer voor jouw vraag!

Denk jij dat ik dat ben en wil je meer weten?

Mail mij!!

THEATER

Actrice Vacature

“The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life” – Oscar Wilde

Beeld

“Schoonheid is niet het beeld dat je zou willen zien, noch het lied dat je zou willen horen, maar veeleer een beeld dat je al ziet, al sluit je je ogen, en een lied dat je hoort, ook al sluit je je oren”  – Khalil Gibran.

Wil je met mij samenwerken?